@@-- Bersama Selamanya @@--



By: iswatie family

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 29-Jan-2009 05:01 Email | Share | | Bookmark
Mari belajar swimming bersama Ichlas



Monday, 19-Jan-2009 08:59 Email | Share | | Bookmark
While mummy is sleeping

Tgk apa jadik bila mummy tido siang hari dihujung minggu

Tadaaaaaaaaaaa..hasil tgn daddy...dah comei2 anak mummy nih..

Daddy gunting rambut Hani & Ichlas.. Hani belakang dah pendek paras bahu while yg paling lawak is Ichlas sekali pandang mcm Pekan mcm dlm citer Batu Belah Batu Bertangkup....




Hentam ja lah...Janji anak2 mummy nih sihatttttttt

p/s: daddy..rambut mummy pun need hairdo gak!!!!!!!!


Thursday, 1-Jan-2009 13:40 Email | Share | | Bookmark
Passport Pics

Hi all,

Salam Hijrah 1430H & Happy New Year 2009.

Hopefully tahun 2008 membawa seribu kenangan dan 2009 akan membawa kita banyak perubahan dan peningkatan.

Actually nak share gambo passport Hani & Ichlas. Comei tak dioarg. Hani mmg nampak bam bam dlm gambo nih while Ichlas nampak mcm budak baikkk sgt..

Yes, we will travel somewhere in 2009 but x la jauh sgt pun. Yg tuh ja yg termampu.

hani yg nampak bam bam padahal kuruih


ichlas yg muka baik but kat luar masyallah


Friday, 19-Dec-2008 04:14 Email | Share | | Bookmark
Im 3 years old today!

Hi auntie, uncle, girls & boys,


Hani nih saya dah 3 tahun daaaaaaaaaaaa.....but kalu ikut term school., saya dah 4 tahun. Mummy sy pun dah confuse....tuh br kami 2 adik beradik., mummy dah serabut...tak lagi Hani & Ichlas mintak adik kat mummy...mau mummy kami jadik hijau.

Since saya dah besar, saya request kat mummy nak gi school. Saya nak gi school ini: http://www.smartreader.com.my/. Coz sy selalu tgk dlm tv n selalu nampak time gi jenjln naik car ngan mummy & daddy. Tuh mummy & daddy dok pening kepala nak korek duit...kekekekeke

saya manja ngan daddy coz daddy suka layan tgk tv, mkn sweet. Kalu ngan mummy dia amat strict...kul 10mlm dah kena tido and x boleh tido depan tv..mesti kena tido bilik sdr. Dah tuh sblm tuh, kena dgr mummy baca stories. Then mummy akan buat quiz test sy reti tak 1-10. yes yg tuh saya pass but ABC saya x betul lagik.

Saya still x suka makan.. Coz bukan apa..saya nak jaga badan agar ramping..x mo jadik mcm mummy yg buncit itew. Saya suka mkn benda bersup esp mummy masak but kekadang saya x lalu mkn, sy akan makan gak coz takut mummy marah plus kecik hati penat2 dia masak.


saya suka gi jenjln. selalu saya tanya mummy..bila nak gi shopping....but yg x best..mummy yg dok shopping tuk dia..kitaorg tgk ja lah..but skrg saya dah pandai demand kat mummy nak pakai baju itu ini or fesyen itu ini. N mummy mmg sporting coz dia akan bg saya pilih baju apa yg sy nak but for sure dia akan tgk price tag jugak.

saya suka tgk mummy make-up. But tgk mood mummy nak make up or not..kalu mummy make up cantik sgt....that why sy selalu curik mummy yer makeup beg.. Sy suka pakai itew eyeliner, blusher and tik(lipstick). Kekadang sy jugak akan makeupkan adik saya..Ichlas.Kawan layan ja..


Saya skrg suka bertanya itew ini..cz sy nak belajar...byk benda yg saya belajar dr bertanya. saya akan bertanya kat mummy & daddy bertalu-talu sampai diaorg x larat nak layan. Selagi diaorg x jawab sy akan tanya plus sy suka menyampuk bertanya bila mummy & daddy dok tgh bersembang..angin ja mummy & daddy..nampak ja asap keluar dr telinga mummy.

Itu saja sy nak citer bila saya dah 3 tahun nih......byk benda lagik pasai saya...but sy lenguh tgn nak taip nih..plus dsy taip nih time mummy x ada.sy curik2 guna lappy mummy..iyolah sy mana ada lappy...

Sy tunggu mummy & daddy nak buat x party tuk sy but dgr2 citer mummy nak belanja mkn sy n nenek(bb sitter). Plus dgr citer , acik dok pujuk mummy balik Penang n Daddy ada suggest buat party sy kat Penang. Dioarg nak suruk tok wan belanja.pandai btul mummy.

Sy ada mintak basikal kat mummy & daddy but tak tau lah diaorg nak bg ker tak ? sy juga mintak umah br with bilik sy sdr with design princess. Itu pun x tau bila mummy nak bg...But apa2 pun......sy bersyukur dah 3 tahun sy kat dunia nih..Sian kat mummy yg dulu pulun push sy but saya merasalah mkn pizza,mkn satay n gi jenjln pesta pulau pinanh before sy keluar. That sampai hajat sy tuh br saya dgn rela hati keluar on 19 Dec 2005 pada kul 10.19pagi.

Meh wish saya yer!!!!




luv,
Nur Iswahani Izzati




Thursday, 4-Dec-2008 13:18 Email | Share | | Bookmark
Ichlas 2nd Birthday Party

From my blog:

Alhamdulillah. Our last minute planning event menjadi.

birthday boy




Yup Ichlas 2nd Birthday Party actually last minute plan. Actually konon yer x nak buat birthday party tahun nih but since ada rezeki lebih why not share with my beloved friends and kids. Pk2 pulak Ichlas x ada party specific kat dia so buat jugak la. Dah nama pun last minute so plan buat ala kadar ja.





Bila we decided buat party trus, i order kek/fancy cookies n pk nak masak apa. BB sitter cadangkan buat lontong and she volunteered to help me out since mak x pandai sgt buat lontong.

I ordered choc moist cake with some cars decoration and i add with fancy cookies for the kids. I order from Ija. Thank Ija for yummy cake (kalu ada lilin no 2 lagi ok) and cute fancy cookies.

cake besday - choc moist with cars


fancy cookies for kids




Kali nih buat kat rumah so invitation list pun limited la.. Almaklumlah rumah mak besar ckit dr umah PM. hahahahahahaha

So i ( with bb sitter) managed to prepare Lontong with sambal ikan bilis + telur, mee goreng, rojak buah, triffle peach, bread pudding and nugget + french fries for the kids.

Lontong




mee goreng


triffle peach


sandwich


bread pudding


rojak buah


nugget & fries



Thank you so much kpd yg datang. n also for the presents. Ichlas suka coz byk cars.






We also wants to apologize sekirayer ada kekurangan esp tang limited space kat umah mak. Ada rezeki, kitaorg jemput lagi coz Iswatie & co suka btul jamu org mkn.

Nih gambo2 sepanjang party Ichlas. Mai & Ila,mak x ambik gambo ngan kamu berdua lah..rugiiiiiiii

atr families, mommies, daddies, kids yg dtg.

Ila & alieyah


tet


yul


atie aka asamboi


syana


nina & co, Ami & co, fynn & co


kak eza n co


ngan tini aka blueberry..mak yong yg kuruih


azie yg jugak kuruih


ayien....


kembo ayien


hani & hannah


Sapa2 yg x ada dlm gambo nih mak mintak ampun. Mr. Hubby jd photog-of-the-day. main snap mana yg sempat jer. Nanti kalu ada party, mak akan jemput korang lagi..Sayang semua..muahssssssss


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net